Compare/Sync Error attempting ALM from Dev workspace to Prod workspace

Highlighted
Contributor

Re: Compare/Sync Error attempting ALM from Dev workspace to Prod workspace

@ArunManickam 

Yes, your understanding is correct.

DEV, QA, and PROD are three different workspace.

QA and PROD are both created from DEV.

I have synchronized DEV to QA successfully, but I did the same thing to PROD today for the first time and got failed.

 

 

Highlighted
Super Contributor

Re: Compare/Sync Error attempting ALM from Dev workspace to Prod workspace

Hi @litterbarbie ,

 

As you mentioned you have three different workspace, After creating a Prod model from Dev, have you changed your Source Models mapping? (Model setting -> Source Models)

You have to remap your Source Models to production data import sources, Once you changed your mapping then try to sync again.

 

Thanks

Akhtar

Highlighted
Contributor

Re: Compare/Sync Error attempting ALM from Dev workspace to Prod workspace

Thank you for replying!
There is nearly no source model..
And UAT has the same settting.
Highlighted
Community Boss

Re: Compare/Sync Error attempting ALM from Dev workspace to Prod workspace

@litterbarbie 

 

Thanks . Since you are trying this for the first time, check the following, 

 

Ensure DEV & PROD workspace are both SSO enabled / not SSO enabled

Discard the current PROD. Archive it.

Create PROD model from DEV revision tag.

Do some changes in DEV model.
Create revision tag.

Sync it to PROD.

 

Try the above and let us know.

 

Thanks

Arun

Highlighted
Contributor

Re: Compare/Sync Error attempting ALM from Dev workspace to Prod workspace

@ArunManickam 

Thank you for your solution.

As I've just received response of Anaplan support, I'll waiting for their try first.

According to the e-mail, it seems that they did some mis-settings when creating PROD and QA workspace.

 

btw, greate appreciate if you could tell me what the differences between the 3 below. 

1) Create model from Revision

2) Copy model (in the same workspace)

3) Import model (between workspaces)

 

Best Regards,

litterB

Highlighted
Master Anaplanner/Community Boss

Re: Compare/Sync Error attempting ALM from Dev workspace to Prod workspace

@litterbarbie 

 

Let me jump in the party

 

1) Create model from Revision - This is the recommended approach when we try to set up ALM for the first time. This  creates a structurally compatible copy removing all the Production data so that we  get a fresh slate and new Meta data , transactional data gets loaded into the Production model 

2) Copy model (in the same workspace) - This is apples to apples. When we use this feature it copies structure as well as the Prod data in the same workspace

3) Import model (between workspaces) - This is no different than option 2 but here you can move the copy model from one workspace to another

 

Hope this helps

Misbah

 

Highlighted
Contributor

Re: Compare/Sync Error attempting ALM from Dev workspace to Prod workspace

@Misbah 

 

Thank you for explanation!!

Now more clear.

 

 

 

Highlighted
Contributor

Re: Compare/Sync Error attempting ALM from Dev workspace to Prod workspace

Finally Anaplan customer support helped us solve the problem.

It seems some settings were wrong in creating the production workspace.