Help With Level 1 Model Builder Section 7.2.3

LeeC
Occasional Contributor

Help With Level 1 Model Builder Section 7.2.3

Hi there,

 

I was doing really well on Model Builder Level 1, but I have become stuck at Section 7.2.3.

 

I have downloaded and saved the data file "Employees.csv"

 

I went to module SYS08 Employee Details

Went to Data -> Import and picked the saved CSV file

Please can you assist with the Source Columns I should use?  I picked

Column 1 : Employees .....................Target = E2 Employees#
Column 2:  Column Headers..................Target = SYS08 Employee Detail Line Items

However, this fails for a number of reasons:

1)  111 Employees# identifiers were not mapped and ignored
2)  Also the dates are in US format and so fail when I import as my settings are in UK date format.  If I change the CSV file to UK date format the format goes funny and also fails.

Kind regards,

 

Lee

6 REPLIES 6
JaredDolich
Moderator

Re: Help With Level 1 Model Builder Section 7.2.3

@LeeC 

Very close, very close. Because employees is a numbered list, Anaplan has already assigned "Column 1" and uses a sequential number preceded by a pound sign, e.g., #312. So when you import the employees.csv, make sure Column1 is blank, null. Make sure "Column 3" has the employee code. And don't forget the "Display Name".

Try that!


Jared Dolich
LeeC
Occasional Contributor

Re: Help With Level 1 Model Builder Section 7.2.3

Hi Jared,

 

Thank-you for the reply.

 

Attachment is what I have.

 

I only have 2 Columns, I can't see where I can add a 3rd.

 

I left the 1st column blank as you suggested but I got a "!" symbol saying I can't leave a Column blank.

JaredDolich
Moderator

Re: Help With Level 1 Model Builder Section 7.2.3

@LeeC 

Ah, okay. I misunderstood. Thought you were loading into a list. 

Yes, column 1 should be code and the line items should be column header. That looks right.

Can you take an image of the next two tabs? Let's find out what's happening.

 


Jared Dolich
LeeC
Occasional Contributor

Re: Help With Level 1 Model Builder Section 7.2.3

I think that works now - just the Start and Leave Dates keep erroring I am guessing due to me being in UK having UK Date Format and the CSV has US Date formats.

 

How can I change the CSV file?  I changed the CSV formats to US dates but get a long row of ####'s and failed again.

JaredDolich
Moderator

Re: Help With Level 1 Model Builder Section 7.2.3

@LeeC 

Well, you shouldn't be getting any errors. And you need those dates to complete the course. Try this:

Employees004.png

 

Employees005.png

 

Employees006.png

 

Employees007.png


Jared Dolich
LeeC
Occasional Contributor

Re: Help With Level 1 Model Builder Section 7.2.3

Thank-you so very much that worked - I was looking for customising of the date fields and missed that box.