Highlighted
Community Boss

Swtichover set to False driving Formula error

Hi team,

 

I have a Line Item where the Formula Scope = All Versions & Use Switchover = True. When I turn the Switchover off I receive a 'Formula is invalid' error

 

I have tried removing the formula, setting Switchover to False & return the formula by the same error ocurrs

 

I cannot see why this error would be happening. My understanding is that nothing changes in the calculation except that it now applies to all the Time Periods rather than 'Current Period' plus future months?

 

Thanks

 

Mark

 

clipboard_image_0.png

clipboard_image_1.png

9 REPLIES 9
Highlighted
Community Boss

Re: Swtichover set to False driving Formula error

is one of the component of your formula pulling from a line item that as the the formula scope of Actual only ?
Nathan Rudman
Anaplan Model Builder
Highlighted
Community Boss

Re: Swtichover set to False driving Formula error

Hi Nathan, No both referenced Line Items have the formula scope of All Versions Thanks
Highlighted
Community Boss

Re: Swtichover set to False driving Formula error

including the LOOKUP and the SUM ?
Nathan Rudman
Anaplan Model Builder
Highlighted
Community Boss

Re: Swtichover set to False driving Formula error

Hi Nathan,

 

No they are both fine too

 

For transparency I have included all the Line Item detail below

 

Thanks for your help

 

 

Formula Line Item

clipboard_image_0.png

EM25 Referenced Line Items

clipboard_image_1.png

EM45 Referenced Line Item

clipboard_image_2.png

 

 

Highlighted
Occasional Contributor

Re: Swtichover set to False driving Formula error

Hi Mark, 

 I noticed that you used a different Time Ranges In EM 46 and EM25 modules. Could you send a screenshots with Time Ranges setup (from Time) and Switchover setup (from Versions)? It should be helpful in investigation. 

 

Regards,

Tomasz

Highlighted
Community Boss

Re: Swtichover set to False driving Formula error

Hi Tomasz,

 

Please see screenshots below

 

Thanks

 

clipboard_image_0.png

 

clipboard_image_1.png

Highlighted
Community Boss

Re: Swtichover set to False driving Formula error

I have isolated the problem to the [ SUM: 'EM25 - Employee Expenses'.'#Job Role'] portion of the below formula 

 

'EM25 - Employee Expenses'.'Salary (Used)'[ SUM: 'EM25 - Employee Expenses'.'#Job Role']

 

I cannot understand why the error is occuring when I untick 'Use Switchover' in EM46

 

My understanding would be that the value in the versions other than Actual would continue to be generated using the formula from those versions, rather than the Actuals version value flowing through for any Time Period pre Current Period

 

 

clipboard_image_0.png

clipboard_image_3.png

clipboard_image_2.png

 

Highlighted
Community Boss

Re: Swtichover set to False driving Formula error

what's in EM41 ?
Nathan Rudman
Anaplan Model Builder
Highlighted
Community Boss

Re: Swtichover set to False driving Formula error

Hi Nathan,

 

EM41 - #Job Role line item below

 

Thanks

 

 

clipboard_image_0.png