Firstnonblank formula not working

Highlighted
New Contributor

Firstnonblank formula not working

Hi, 

 

I'm trying to create a line item with the "firstnonblank" formula but it's not working. 

I have 3 line item :

  • line item 1 = hub (let's say "1"or "2")
  • line item 2 = some text but not everywhere
  • line item 3 : i want to have the text of line item 2 but for each item in the same hub 

 

I join a screen which is way more understandable.

 

A and B are text-formatted and HUB is list-formatted. 

I was thinking doing something like line item 3 = Store receiving[FIRSTNONBLANK: Hub] to get my answer but it's not working ... 

Do you have any idea why by any chance ?

 

Many thanks in advance !

4 REPLIES 4
Highlighted
Master Anaplanner/Community Boss

Re: Firstnonblank formula not working

@Mariann ,

 

Create a new module dimensionalized by line item 1 (hub) and the formula should work.

 

Hope this helps,

 

Rob

Highlighted
New Contributor

Re: Firstnonblank formula not working

@rob_marshall 

Many thanks for this quick answer ! 

Should I do a line item subset for this ? 

 

Thanks, 

Mariann 

Highlighted
Master Anaplanner/Community Boss

Re: Firstnonblank formula not working

@Mariann 

 

No, a line item subset is not needed.  Just create a new module with the "hub" list in the Applies to and then put your formula in referencing line item 2.

 

Rob

Highlighted
New Contributor

Re: Firstnonblank formula not working

Ok great, many thanks ! I'll try this right now